Warmer Beveren

Voorstellen voor een warmer Beveren

Een verenigingsloket in het gemeentehuis waar verenigingen, feest- en wijkcomités met hun plannen, problemen en vragen terecht kunnen, een digitaal forum om verenigingen met elkaar in contact te brengen, een digitale kalender om de talloze initiatieven van verenigingen, feest- en wijkcomités bekend te maken, een jaarlijkse Markt van de Bezige Beverenaar waar verenigingen en comités zich kunnen voorstellen en ondersteuning van open activiteiten.

Voldoende zalen en lokalen voorzien voor verenigingen en al wie actief bezig is, ook in de deelgemeenten: er is nood aan een actieplan om op dit vlak stappen vooruit te zetten. Er kan ook een gebouw ter beschikking worden gesteld aan een groep lokale kunstenaars voor open ateliers en tentoonstellingsruimte wat kan uitgroeien tot een alternatief kunstencentrum.

Voldoende werkingsmiddelen en omkadering voorzien voor jeugdhuizen. Jeugdhuizen zijn erg belangrijk voor de sociale vorming van jongeren. Er kan een swapkeet worden geopend voor jonge tieners waar ze kunnen samen zijn onder begeleiding van een jeugdwerker. Voor kinderen kunnen in samenwerking met de verenigingen naast de bestaande sportkampen ook belevingskampen worden georganiseerd waar ze kunnen kennis met muziek en cultuur, natuur of sociale thema’s.

Overlast en onveiligheid aanpakken met een mix van preventie en sensibilisering. Daarom moet de functie van wijkagent opgewaardeerd worden: hij of zij moet meer op straat komen en meer aanspreekbaar zijn. Er kunnen wijkdeals worden afgesloten met moeilijke buurten: inspanningen van de gemeente in ruil voor inspanningen van de inwoners. Waar nodig uiteraard ook optreden: GAS-boetes aanvullen met sociale opvolging van probleemsituaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s