Socialer Beveren

Voorstellen voor een socialer Beveren

Wonen betaalbaar maken door meer sociale kavels en sociale woningen in nieuwe woonprojecten. Ook opstart van een rollend woningfonds: woningen die te lang leegstaan opkopen, renoveren en tegen sociale prijzen verkopen en met de opbrengst daarvan weer andere woningen renoveren.

In elke deelgemeente een dorpsrestaurant openen waar mensen in een gezellige sfeer terecht kunnen voor een goedkope en gezonde maaltijd en ontspanning. Zorgt tegelijk voor meer sociale verbondenheid, tewerkstelling van kansengroepen en vormt een ideaal lokaal antennepunt voor de gemeentelijke sociale diensten.

De leefsituatie van ouderen verbeteren via de afschaffing van de onderhoudsplicht en meer aangepaste bejaardenwoningen en serviceflats (ook in deelgemeenten) met veilige trajecten naar winkels en diensten en dag- en nachtcommunicatie met een hulpcentrale. Het samenwonen met jonge gezinnen of met vrienden ondersteunen zodat de woon- en zorgkost gedeeld kan worden en ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Gemeentegebouwen en wegen vlot toegankelijk maken voor iedereen die (tijdelijk) minder mobiel is. Personen met een handicap en senioren beter betrekken bij de ontwerpfase van gebouwen. Ook de Beverse winkels en horeca aanzetten om op dit vlak inspanningen te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s