GFT-containers kunnen nog steeds aan huis gechipt worden

In de loop van 2019 stapt Ibogem over op het DIFTAR-systeem voor GFT-afval. Dat betekent dat je vanaf dat moment betaalt voor het afval dat je produceert. Om dat mogelijk te maken, moeten alle GFT-containers in Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht gechipt worden. Voor iedere straat waren er zo twee chiprondes voorzien. De inwoners wiens GFT-container niet buitengezet was en dus niet-gechipt was, zouden zelf naar Ibogem moeten gaan om hun GFT-container alsnog te laten chippen

Maar sp.a gemeenteraadslid Issam Benali kreeg verschillende reacties van inwoners die hun GFT-bak hadden buitengezet en die toch niet gechipt was. De voorzitter van Ibogem, Roger Heirwegh, bevestigde dat niet alle containers gechipt waren geraakt. Er waren immers veel meer containers dan Ibogem had ingeschat en de werknemers van Ibogem hadden het werk niet rond gekregen.

Aangezien de fout niet bij de inwoners ligt, maar bij een verkeerde inschatting van Ibogem lijkt het logisch dat Ibogem zelf een oplossing zoekt. “Het zou niet correct zijn om deze mensen zich te laten verplaatsen naar Ibogem met een GFT-container”, stelde gemeenteraadslid Benali. Voorzitter Roger Heirwegh antwoordde hier positief op en stelde dat iedereen die zijn gegevens doorgeeft aan Ibogem, op een lijst zal komen en dat Ibogem ter plaatse zal komen om alsnog de GFT-containers te chippen. Gemeenteraadslid Benali roept daarom alle betrokkenen op om zich te melden bij Ibogem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s